Untitled-1

Tarih: 09-10-2010, 03:42 AM | Shoutbox Sitemize Hoşgeldiniz. (Oturum Aç — Kayıt Ol)

gencdiyaliz forum / GENÇ DİYALİZ FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ / YAŞAMA SEVİNCİ-FELSEFE-MANEVİYAT / Arkadaşlar..Peki ya siz olsaydınız hangi tepkiyi verirdiniz ?

Sayfalar (3): 1 2 3 Sonraki »
Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Normal Mod | Çizgisel Mod
Arkadaşlar..Peki ya siz olsaydınız hangi tepkiyi verirdiniz ?
Yazar Mesaj
Enderce Uzakta
Aileden

Karma Puanı: 5
Rep Ver:
Smile Arkadaşlar..Peki ya siz olsaydınız hangi tepkiyi verirdiniz ?
20. yüzyıldan itibaren günümüz modern toplumlarında kamusal alanda yer alan bir kuyrukta, sıranın önüne geçmek isteyen kimselerle sıkça karşılaşıla gelinmiştir. Aşağıda, bu karakter yapısını taşıyan kişilere gösterilen tepki biçimleri genel olarak ele alınmaktadır:

1. DAYISAL TEPKİ: "Geçsene ulan sırana, gelirsem oraya ........"

2. KLÂSİK TEPKİ: "Sıraya geç kardeşim..."

3. NEOKLÂSİK TEPKİ: "Şeker kardeşim, sıraya geçiver..."

4. REALİST TEPKİ: "Sıra var!"

5. SÜRREALİST TEPKİ: "Sallandıracaksın bunlardan ikisini Kızılay'da, bak bir daha yapabiliyorlar mı?"

6. ROMANTİK TEPKİ: "Beyefendi, galiba sırayı görmediniz."

7. NATÜRALİST TEPKİ: "Sırana geç!"

8. MODERN TEPKİ: "Efendim, insanımız eğitimsiz. Halbuki Avrupa'da..."

9. POSTMODERN TEPKİ: "Sırana geç lan ayı!"

10. UZLAŞIMCI TEPKİ: "Acelesi olmasa öne geçmezdi; üzmeyin garibi..."

11. DEVRİMCİ TEPKİ: "Alt yapı sorunları çözülmeden halkımız sıraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek!"

12. KADERCİ TEPKİ: "İki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar? Kısmetse hepimizin işi görülür..."

13. FELSEFECİ (septik-kuşkucu) TEPKİ: "Ön ve arka kavramları görecelidir. O tarafın ön taraf olduğuna kim karar verdi? Öne geçtiğini zanneden, aslında arkaya geçmiş olabilir."

14. KANT'ÇI TEPKİ: "Efendim, algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa, adam yok olur."

15. KÖTÜMSER VAROLUŞCU TEPKİ: "Herkes bir gün ölecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gün o adam da ölecek."

16. İYİMSER VAROLUŞCU TEPKİ: "Sıkmayın canınızı, şu anın tadını çıkarmaya çalışın. Bakın ne güzel, hayattasınız ve birileri önünüze geçebiliyor."

17. HÜMANİST TEPKİ: "İnsanlık bir bütündür. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Dolayısıyla birimiz öne geçince, aslında hepimiz öne geçmiş oluyoruz."

18. PSİKANALİTİK (FREUD'CU) TEPKİ: "Bu adamın öne geçme istemi, bilinçdışı olarak oidipus krizinin bir yansıması ve adamdaki kastrasyon ve baba katli duygularının bilinçsiz bir dışavurumudur."

19. JUNG'CU TEPKİ: "Öne geçmek, arketipsel olarak insanlık tarihini belirleyen 'topluma önderlik etme ve onu yönetme' arzusunun bir sonucu olabilir. Buna göre, adamın öne geçmesi, fallosentrik bir eylem biçimi olarak değerlendirilebilir ve o takdirde bu durum adamın mandalasındaki kaosa işaret eder.";)

‘Haksızlık karşısında eğer susuyorsanız, yalnız hakkınızdan değil, aynı zamanda şerefinizden  de olursunsuz’  Wink
08-11-2008 12:13 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
emos24 Çevrimdışı
En eski üye

Karma Puanı: 10
Rep Ver:
RE: Arkadaşlar..Peki ya siz olsaydınız hangi tepkiyi verirdiniz ?
Tşkler paylaşım için Enderce...

Ahh ahh biz neler çektik hastane kuyruklarında ,sıralarında..Smile ama saygımızdan ve görgü kurallarımızdan taviz vermedik aslaa..Wink

İnsanların en büyük dostu, ZORLUKLARDIR ; çünkü insanları karşılaştıkları ZORLUKLAR kuvvetlendirir....
08-11-2008 01:21 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Gülsen Çevrimdışı
Özel Üye

Karma Puanı: 15
Rep Ver:
Güzel paylaşım Ender teşekkür ederiz.. Bende düşündümde nasıl tepki verdiğimi,, ilk söylediğim şey "SIRA VAR " oluyordu..Pek bir realistim demek..Big Grin

Ya siteye bir geldin pir geldin..Big Grin Yorumların ve paylaşımlarınla harikasın kardeşim..

Sevgilerimle..

• Sen yoktun, ben yalnız kalmayı öğrendim,
Acıya duvar gibi durmayı öğrendim,
Kaybolmuş bir dilin sözcükleri gibi
Köksüz, bağsız durmayı öğrendim

Vazgeçtiysem hep sağanak yağışlarından
Vazgeçtiysem bitmek bilmez kışlarından
Korkma kimseye ödenecek borcum yok
YOKSAYMAYI BEN SENDEN ÖĞRENDİM!!!
08-11-2008 01:26 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
emos24 demiş kiTşkler paylaşım için Enderce...

Ahh ahh biz neler çektik hastane kuyruklarında ,sıralarında..Smile ama saygımızdan ve görgü kurallarımızdan taviz vermedik aslaa..Wink
Arkadaşlar bende ondan yazdım yaa heryerde sıra Smile Sizde saolun eksik olmayın hep beraber sağ olalım Wink

‘Haksızlık karşısında eğer susuyorsanız, yalnız hakkınızdan değil, aynı zamanda şerefinizden  de olursunsuz’  Wink
08-11-2008 01:33 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Karma Puanı: 4
Rep Ver:
valla ben yukarida yazılı olanlardan hangisini söylerdim bilemiyorum ama tepem atmışsaaa "beyfendi(hanımefendi) lütfen !!! SIRA VAR ama dimi bu kadar insan size yervermek için beklemedik heraldeeallah allah yaa bide bunlarla uğraş " diye mırıldanmalarım devam eder hatta çok kızdırırlarsa " başkada kimse rahatsız olmuyor pesss valla ne diyim " gibi tamamlarım sanırım cümleyi ... biliyorum hoş değil ama tepem atmışsa malesef gazabımdan kaçıversinlerSmile) ama yaşlı teyze ve amcamalara dayanamam yerimi verip arka sıraya geçme enayiliğini gösterecek kadar kıyamam onlaraSad

...!
08-11-2008 01:42 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
emos24 demiş kiTşkler paylaşım için Enderce...

emoş senin msj ını sonradan okudum bilseydim öyle yazmazdım valla utandım Smile kendimi görgüsüz ve saygısız hissettim bi annSmile)

...!
08-11-2008 01:45 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kivalla ben yukarida yazılı olanlardan hangisini söylerdim bilemiyorum ama tepem atmışsaaa "beyfendi(hanımefendi) lütfen !!! SIRA VAR ama dimi bu kadar insan size yervermek için beklemedik heraldeeallah allah yaa bide bunlarla uğraş " diye mırıldanmalarım devam eder hatta çok kızdırırlarsa " başkada kimse rahatsız olmuyor pesss valla ne diyim " gibi tamamlarım sanırım cümleyi ... biliyorum hoş değil ama tepem atmışsa malesef gazabımdan kaçıversinlerSmile) ama yaşlı teyze ve amcamalara dayanamam yerimi verip arka sıraya geçme enayiliğini gösterecek kadar kıyamam onlaraSad
O zaman hem realist hem kederci oluo Big Grin

08-11-2008 01:45 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
realist olabilir ama kadercilik değil yahuuSmile) yaşlılar için söylediğim için diyorsan kaderciliği yok o başka bi kategori sanırım ama seçeneklerin arasında yok sankiiSmile)

...!
08-11-2008 01:47 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
Gülsen demiş kiGüzel paylaşım Ender teşekkür ederiz.. Bende düşündümde nasıl tepki verdiğimi,, ilk söylediğim şey "SIRA VAR " oluyordu..Pek bir realistim demek..Big Grin

Ya siteye bir geldin pir geldin..Big Grin Yorumların ve paylaşımlarınla harikasın kardeşim..

Sevgilerimle..

Gülsen abla eksik olma maksat eğlence olsun canımız sıkılmasın Big Grin Zaman gEçsin...

08-11-2008 01:48 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
ahhhh be flokkk bi iki satırda sen yazıversen ölmessin ya elbetSmile

...!
08-11-2008 01:49 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kirealist olabilir ama kadercilik değil yahuuSmile) yaşlılar için söylediğim için diyorsan kaderciliği yok o başka bi kategori sanırım ama seçeneklerin arasında yok sankiiSmile)
Walla baktım bende bulamadım onDAn İşi oraya bağladım belki kötümser varoluşçuda olabilir Toungue Big Grin

08-11-2008 01:50 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
yok oda değil enderce farklı bi kategori bu neden yaşllılar diye ben şimdi bunuda açıklardımda tadımız kaçmmasın böyle iyiSmile( Aman benim bi huyum bi kategoriye girse şaşardım zaten var bende az bi dengesizlik uyumsuzluk vs vs boşver bırakalım buda dağınık kalsın: )))

...!
08-11-2008 01:54 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kiyok oda değil enderce farklı bi kategori bu neden yaşllılar diye ben şimdi bunuda açıklardımda tadımız kaçmmasın böyle iyiSmile(  Aman benim bi huyum bi kategoriye girse şaşardım zaten var bende az bi dengesizlik uyumsuzluk vs vs boşver bırakalım buda dağınık kalsın: )))
Olsun beya sen bilirsin Big Grin bende olsam realist veya romantikten birini seçerdim yani duruma göre kafam iyiyse romantik kötüyse Realist ama postmodern olmaz Big Grin

08-11-2008 01:56 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
düşünsenize sıraya geçmeyen talihsiz kişiye herkezin dayısal tepki verdiğine : ))) hahahahh

...!
08-11-2008 01:58 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kidüşünsenize sıraya geçmeyen talihsiz kişiye herkezin dayısal tepki verdiğine : ))) hahahahh
Hayal bile edemiom katliyam çıkar Big Grin Graw graw Big Grin Düşünsene herkesin hümanist tepki verdiğine çok acayip geldi bana Big Grin

08-11-2008 02:01 PM
fantastic Çevrimiçi
Site yöneticisi

Karma Puanı: 10
Rep Ver:
Çok güzel paylasim gercekten.Hayatımızdaki en büyük sorun karsımıza cikan stres ve sorunalra nasil tepki verdigimiz .....bazen olaylari oldugu gibi kabul etmek bazende dogru tepkiyi vermek lazim : )
"Acelesi olmasa öne geçmezdi; üzmeyin garibi..." iimis uzlasmaci tepki : ) tabi olayin durumuna bakmak laizm Smile

Hayat paylaştıça güzeldir,ve sanatla dahada güzelleşir...Smile
KURALLAR lTAMAMLAYICI TIP l
l KRONİK HASTALIKLARDA ÇALIŞMA METODU l
www.kendikendinetedavi.blogspot.com
08-11-2008 02:02 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
fantastic demiş kiÇok güzel paylasim gercekten.Hayatımızdaki en büyük sorun karsımıza cikan stres ve sorunalra nasil tepki verdigimiz .....bazen olaylari oldugu gibi kabul etmek bazende dogru tepkiyi vermek lazim : )
"Acelesi olmasa öne geçmezdi; üzmeyin garibi..."  iimis uzlasmaci tepki : ) tabi olayin durumuna bakmak laizm Smile
hAklısın ama herkes uzlaşmacı olamıyoki herzaman Big Grin Wink

08-11-2008 02:05 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
heralde herkez hümanist tepki verirse hiç kimse hiç bi işini halledemez şöyleki" aa lütfen siz buyrun ha siz ha benn .. yok olurmu canımm aaa lütfeenn aramızda sizin bizin lafımı var... yok allah aşkına siz buyrun hem sizin sanki yaş biraz geçkinnn... aaa olurmu canım ben daha 1949 lütfen siz hiç yoksaa 42 li falansınız dır" diye devam eden hümanist insanlar bilmiyorum bu katagoriden çıkıp hangisine geçiş yaparlar ben olsammmm sanırım dayısall olabilirdimmm gelirsem oraya kısss senin saçını başını diyerekten devam eden anlamsız bi sohbetSmile) gerçi bu msj da pek anlamsız oldu yaaa neyse idare edin gece gece bu kadar oluyorSmile)

...!
08-11-2008 02:06 PM
Enderce Uzakta
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kiheralde herkez hümanist tepki verirse hiç kimse hiç bi işini halledemez şöyleki" aa lütfen siz buyrun ha siz ha benn .. yok olurmu canımm aaa lütfeenn aramızda sizin bizin lafımı var... yok allah aşkına siz buyrun hem sizin sanki yaş biraz geçkinnn... aaa olurmu canım ben daha 1949 lütfen siz hiç yoksaa 42 li falansınız dır" diye devam eden hümanist insanlar bilmiyorum bu katagoriden çıkıp hangisine geçiş yaparlar ben olsammmm sanırım dayısall olabilirdimmm gelirsem oraya kısss senin saçını başını diyerekten devam eden anlamsız bi sohbetSmile) gerçi bu msj da pek anlamsız oldu yaaa neyse idare edin gece gece bu kadar oluyorSmile)
Yok gayet güzel bi bakış açısı çok güzel oldu Big Grin Wink

08-11-2008 02:08 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
bendede ne hayal gücü varmış yahu hümanist insancıkları bile birer canavara döönüştürebildim kendimi tebrik ediyorum.. ender sende bana çanak tutuyon heee çaktırmadanSmile

...!
08-11-2008 02:10 PM
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Sayfalar (3): 1 2 3 Sonraki »
Mesaj Önizleme 

• Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
  • Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
  • Bu konuya abone ol
Foruma Git:

Bize Ulaşın | gencdiyaliz | En Üste Dön | İçeriğe Dön | Arşiv | RSS Beslemesi

Türkçe Çeviri: MyBB, Kodlayanlar MyBB, © 2002-2010 MyBB Group.
Tema Yapımcısı CaN