Untitled-1

Tarih: 09-10-2010, 03:09 AM | Shoutbox Sitemize Hoşgeldiniz. (Oturum Aç — Kayıt Ol)

gencdiyaliz forum / GENÇ DİYALİZ FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ / Genel-Sohbet muhabbet genel konular / BAŞINIZA GELEN KAZALAR

Sayfalar (3): 1 2 3 Sonraki »
Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Normal Mod | Çizgisel Mod
BAŞINIZA GELEN KAZALAR
Yazar Mesaj
flok Çevrimdışı
Aileden

Karma Puanı: 3
Rep Ver:
BAŞINIZA GELEN KAZALAR
hepimizin başına olmadık zaman ve yerlerde kazalar gelmıştır acı olanı komik olanı da olabilir herkezın anlatacak bır hıkeyesi vardır diye düşünerek bu konuyu açmak istedim sizinde yaşadıgınız kazaları başınıza gelen olayları(trafık ,iş, mutfak ,uçak tren bilumum kazaları) paylaşalım istedim o anı yaşadıklarınızı ve hislerinizi anlatabılecegınız bır konu işte ben açtıgma göre ilk kaza benden devamını da sizden

hiç nefes alamamanın ne demek oldugunu bilirmisiniz zor nefes almak farklı hiç nefes alamamakdan bahsedıyorum ben biliyorum o yüzden şükrederim aldıgım nefeslere aklıma geldikçe . o anı yaşamamak için tüm servetini vermeye hazır oldugunu söyleyenler olmuştu yazıyı yazarken bile derin nefesler alıp şükrediyorum aldıgım nefese.. bakın anlatayım bu yaşadıklarım 2004 yılında oldu tamamen gerçektır . marmara denızınde adaların arkasında 2 arkadaş dalışa gittik ilk dalış benımdı atladım sorunsuz 30 metreye kadar indim birden hava kesildi hiç ama hiç hava gelmıyor 30 metre ne demek once onu anlatayım 30 mt yaklaşık 12 katlı bına demek yakınlarınızda oyle bır bına bulup 12. katına bakın ve oradan çıkılabılırmı onu düşünün . hatta bu konuda kazaen serbest çıkış turkıye ikincisi oldugumu söyledıler rekor 33 metre imiş ( az daha inseydım rekor bende olacaktı tühhh)) hiçbir malzememi bırakmadan çıkışa başladım düşündüğüm tek şey oldu çıkış boyunca " hani hep merak ederdın ya 30 lu metrelerde sorun çıksa ne yaparsın diye al işte şimdi göreceksin diyordum kendı kendıme " o çıkış yıl gıbı geldı hava gelmeyınce panık ile bırlıkte kalbın rıtmı artmış dolayısıyla hava ihtiyacı çogalmıştı sureklı hava alacak gıbı suyun içinde nefes almaya çalışıyorken hem su yutuyor hemde cigerlerın yırtılmasından korkup hızlı çıkışı yavaşlatmaya çalışıyordum sureklı kendıme yavaş çık yavaşla diye telkın edıyordum ama panik olmuştum neyse bır an sudan dışarı kafam çıkmıştı ama bu seferde bayılıp tekrar geri batma riski vardı arkadaşlara bagırdımı hatırlıyorum son hızla tekne ile yanıma gelıp yakaladılar bıraz suyun içinde dinlenıp tekneye çıktım tum malzemeyı çıkarıp derin derin nefesler almaya başladım nasıl degerlı bır şey oldugunu o zaman anladım allah kımseye yoklugunu gostermesin ama benım için de çok buyuk tecrube olmuştu daha sonra egitmen dalıcılar arasında parmakla gösterip işte bu herif 30 mt den free escape yaptı diyorlardı . çok pahalıya mal olabılecek bır kaza idi allahtan yırttık işte ( yani ikinci hayat yada uzatma devreleri o an başlamıştı) ama ben ordan gerekli hamiş i aldım neymiş yüksek sesle söyleyelim BIR DAHA DALMADAN ÖNCE TÜPÜN DOLU OLUP OLMADIGI KONTROL EDİLECEK Smile)( meger benı boş tüp ile yollamışlarSmile)

EĞER YALAN SÖYLÜYORSAM BÖBREKLERİMİN HAYRINI GÖRMEYEYİM Smile
04-17-2008 08:35 AM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
fatih Çevrimdışı
Forum yöneticisi

Karma Puanı: 9
Rep Ver:
RE: BAŞINIZA GELEN KAZALAR
flok demiş kihepimizin başına olmadık zaman ve yerlerde kazalar gelmıştır acı olanı komik olanı da olabilir herkezın anlatacak bır hıkeyesi vardır diye düşünerek bu konuyu açmak istedim sizinde yaşadıgınız kazaları başınıza gelen olayları(trafık ,iş, mutfak ,uçak tren bilumum kazaları) paylaşalım istedim  o anı yaşadıklarınızı ve hislerinizi anlatabılecegınız bır konu işte ben açtıgma göre ilk kaza benden devamını da sizden

hiç nefes alamamanın ne demek oldugunu bilirmisiniz zor nefes almak farklı hiç nefes alamamakdan bahsedıyorum ben biliyorum o yüzden şükrederim aldıgım nefeslere  aklıma geldikçe . o anı yaşamamak için tüm servetini vermeye hazır oldugunu söyleyenler olmuştu yazıyı yazarken bile derin nefesler alıp şükrediyorum aldıgım nefese..  bakın anlatayım bu yaşadıklarım 2004 yılında oldu tamamen gerçektır . marmara denızınde adaların arkasında 2 arkadaş dalışa gittik ilk dalış benımdı atladım sorunsuz 30 metreye kadar indim birden hava kesildi hiç ama hiç hava gelmıyor 30 metre ne demek once onu anlatayım 30 mt yaklaşık 12 katlı bına demek yakınlarınızda oyle bır bına bulup 12. katına bakın ve oradan çıkılabılırmı onu düşünün . hatta bu konuda kazaen serbest çıkış turkıye ikincisi oldugumu söyledıler rekor 33 metre imiş ( az daha inseydım rekor bende olacaktı tühhh)) hiçbir malzememi bırakmadan çıkışa başladım düşündüğüm tek şey oldu çıkış boyunca " hani hep merak ederdın ya 30 lu metrelerde sorun çıksa ne yaparsın diye al işte şimdi göreceksin diyordum kendı kendıme " o çıkış yıl gıbı geldı hava gelmeyınce panık ile bırlıkte kalbın rıtmı artmış dolayısıyla hava ihtiyacı çogalmıştı sureklı hava alacak gıbı suyun içinde nefes almaya çalışıyorken  hem su yutuyor hemde cigerlerın yırtılmasından korkup hızlı çıkışı yavaşlatmaya çalışıyordum sureklı kendıme yavaş çık yavaşla diye telkın edıyordum ama panik olmuştum neyse bır an sudan dışarı kafam çıkmıştı ama bu seferde bayılıp tekrar geri batma riski vardı arkadaşlara bagırdımı hatırlıyorum son hızla tekne ile yanıma gelıp yakaladılar bıraz suyun içinde dinlenıp tekneye çıktım tum malzemeyı çıkarıp derin derin nefesler almaya başladım nasıl degerlı bır şey oldugunu o zaman anladım allah kımseye yoklugunu gostermesin ama benım için de çok buyuk tecrube olmuştu daha sonra egitmen dalıcılar arasında  parmakla gösterip işte bu herif 30 mt den free escape yaptı diyorlardı . çok pahalıya mal olabılecek bır kaza idi allahtan yırttık işte ( yani ikinci hayat yada uzatma devreleri o an başlamıştı) ama ben ordan gerekli hamiş i aldım neymiş yüksek sesle söyleyelim  BIR DAHA DALMADAN ÖNCE TÜPÜN DOLU OLUP OLMADIGI KONTROL EDİLECEK Smile)( meger benı boş tüp ile yollamışlarSmile)

flok buyuk gecmış olsun kardesım ıyı bır kaza atlatmışşın allah korumuş yanı ya adam 30 metreye tupsuz ınermı : ) allah koromuş yanı Smile sevgılerle :
04-17-2008 09:45 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
TWETY Çevrimdışı
Aileden

Karma Puanı: 5
Rep Ver:
büyük geçmiş olsun flok.yazıyı okurken nefes almakça zorluk çektim.gerçekten düşünmesi bile insanı ürpertiyor.
((((BIR DAHA DALMADAN ÖNCE TÜPÜN DOLU OLUP OLMADIGI KONTROL EDİLECEK))))okurken gerildim ama sonundaki bu cümleyi okuyunca gülmedim desem yalan olur.:)sonu fıkra gibi.
........._küçük bir ihtimal hayatımızda geri dönüşü olmayan durmlara sebep oluyor.
((((((((Vurgun su altındaki yüksek basınçlı ortamdan birdenbire normal yada alçak basınçlı bir ortama geçildiğinde düzenli hava alıp verememenin yol açtığı inme yada ölüm şeklidir. Tıpta su içinde ani basınç azalmasından ileri gelen sinir, kemik ve eklem bozuklukları diye bilinir. Vurgun suya dalışlarda kullanılan dalgıç odalarında meydana gelebildiği gibi, dalgıçların soluklarını tutarak aniden su yüzüne çıkma isteklerinden ileri gelir. Vurgun yüksek ve alçak basınçların sık sık ve süratle değiştiği meslek dallarında görülür. Bunlara en iyi örnek dalgıçlar ve basınç odasında çalışan işçiler gösterilebilir. Belirtiler azotun kanda erimesine ve yeniden eski haleni dönüşmesine bağlıdır. Yüksek basınç altında baş dönmesi, kulak uğultusu, burun kanaması olabilir. Alçak basınca geçerken ise çok daha ciddi ve önemli kazalar görülebilir; beyinde gaz ambolileri, felçler, işitme bozuklukları, baş dönmesi, derialtı kanamaları, eklem ağrıları ve eklemlerde sertlik olabilir.

Dalgıçların soluklarını tutarak aniden su yüzüne çıkmak istemeleri glot spazmına neden olur. Kimi zaman yüzeye çıkış hızını arttırmaya yarayan şişirilebilir yelek ve kemerlerin kullanımı da vurguna neden olabilir. Basıncın hızla azalması, solunum yollarında kapalı bulunan havanın genişlemesine akciğer alveolarının çatlamasına neden olur.))))))))))))

sanırım fazla edebiyat parçaladım:)bu arada başımdan geçen bir kazayı bulmaya çalıştım ama bu olayın üstüne ne anlatsam hafif kalır heraldeSmile
04-18-2008 04:15 AM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
fatih demiş ki
flok demiş ki

flok buyuk gecmış olsun kardesım ıyı bır kaza atlatmışşın allah korumuş yanı ya adam 30 metreye tupsuz ınermı : ) allah koromuş yanı Smile sevgılerle :

aslında tüp almasaymışım da pek farkına varmazdım belkıdeSmile) irice bir taş olsaydı da olurdu boyna baglanmışSmile)

04-18-2008 07:01 AM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
TWETY demiş kibüyük geçmiş olsun flok.yazıyı okurken nefes almakça zorluk çektim.gerçekten düşünmesi bile insanı ürpertiyor.
((((BIR DAHA DALMADAN ÖNCE TÜPÜN DOLU OLUP OLMADIGI KONTROL EDİLECEK))))okurken gerildim ama sonundaki bu cümleyi okuyunca gülmedim desem yalan olur.:)sonu fıkra gibi.
........._küçük bir ihtimal hayatımızda geri dönüşü olmayan durmlara sebep oluyor.  
((((((((Vurgun su altındaki yüksek basınçlı ortamdan birdenbire normal yada alçak basınçlı bir ortama geçildiğinde düzenli hava alıp verememenin yol açtığı inme yada ölüm şeklidir. Tıpta su içinde ani basınç azalmasından ileri gelen sinir, kemik ve eklem bozuklukları diye bilinir. Vurgun suya dalışlarda kullanılan dalgıç odalarında meydana gelebildiği gibi, dalgıçların soluklarını tutarak aniden su yüzüne çıkma isteklerinden ileri gelir. Vurgun yüksek ve alçak basınçların sık sık ve süratle değiştiği meslek dallarında görülür. Bunlara en iyi örnek dalgıçlar ve basınç odasında çalışan işçiler gösterilebilir. Belirtiler azotun kanda erimesine ve yeniden eski haleni dönüşmesine bağlıdır. Yüksek basınç altında baş dönmesi, kulak uğultusu, burun kanaması olabilir. Alçak basınca geçerken ise çok daha ciddi ve önemli kazalar görülebilir; beyinde gaz ambolileri, felçler, işitme bozuklukları, baş dönmesi, derialtı kanamaları, eklem ağrıları ve eklemlerde sertlik olabilir.

Dalgıçların soluklarını tutarak aniden su yüzüne çıkmak istemeleri glot spazmına neden olur. Kimi zaman yüzeye çıkış hızını arttırmaya yarayan şişirilebilir yelek ve kemerlerin kullanımı da vurguna neden olabilir. Basıncın hızla azalması, solunum yollarında kapalı bulunan havanın genişlemesine akciğer alveolarının çatlamasına neden olur.))))))))))))

sanırım fazla edebiyat parçaladım:)bu arada başımdan geçen bir kazayı bulmaya çalıştım ama bu olayın üstüne ne anlatsam hafif kalır heraldeSmile

bilgiler fena degil ama bir dalıcının bilgileri degil sanırım netten alınmış gibi kokuyor Smile vurgun:dekompresyon hastalıgı: yüksek basınç altında iken damarlarımızdakı kan sıvı hale geçer.. (gazlar basınç altında sıvı hale geçer ) ve basıncın ani kalkması ile yenıden hava halıne donmesıne musade etmeden damarlarada hava halını alması ıle bulundugu yerde kabarcık oluşup orayı tıkar alyuvarlar da savunma halını alıp bu kabarcıgın etrafını sarıp hapseder kan geçmeyen yerden itibaren felç başlar bu kanın dolaştıgı heryer olabılır kol bacak kalp ciger beyın eklemler.ciger yırtılması ise emboli yada tıp dili ile arteriyer gaz embolisi yıne basınç altında alınan havanın çıkış sırasında bırakılmaması ıle cigerlerde genleşip aloverleri yırtması bu da 4 çeşittir 1.subkutan anfizem 2.mediastinal anfizem 3.pnomotoraks 4.( bunu bende unuttum)
işin ilginç yanı ne bılıyormusunuz dalıcı dipte yıllarca dursa bu belırtıler başlamıyor amma çıkışa başladıgı anada belırtıler başlıyor ..ve daha bır suru dalış hastalıgı var inişte oluşabılenler çıkışta oluşabılenler kısmet belkı bır gun twety ile anlatırızSmile ne dersin twety

04-18-2008 07:18 AM
TWETY Çevrimdışı
Aileden

Karma Puanı: 5
Rep Ver:
bilgiler için teşekkürler.bir yanlışlık oldu sanırım ben edebiyat parçaladım demekle konuyu fazla uzun aldım sanırım anlamında dedim.yoksa o bilgiler tamamen int.ten alıntıdır.bilgilerinze arz ederim...Smile
04-18-2008 07:30 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Karma Puanı: 4
Rep Ver:
offff flok ya yazıyı okurken bilee nefesim daraldı... derin derinn nefes almaya çalışıyorum sanki şimdi birimi nefesimi esecekmiş gibi.. geçmiş olsun senin ki öyle bi kaza değil bildiğin hayatına mal olabilecek ihmal mişş..bu arada malzemelerini de unutmamışsın O ANDA bileSmile)

...!
04-18-2008 07:33 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
Düşünüyorum acaba benim başıma hiç mi bi kaza gelmedi diye muhakkak gelmiştirdee aklıma başka bir olayım gldi müsadenizle onu anlatayımSmile Ben yani çok dikkatli olduğumu her zaman iddia eden ben beş altı yaşlarındayken benden iki yaş küçük erkek kardeşim ve benden yine iki yaş küçük kızkardeşim(herşeyden habersiz beşiğinde oyurken) kahvaltı için annem fırıa ekmek almaya gidiyor (ne büyük hataki bulunduğumuz odanın kapısını kilitliyor gerçi evde iki kişilkiten oluşan iki çete üyesi var kadın napsın) evimiz sobalıydı erkek kardeşimin elinde bir gazete ve bide akşam evde babamın unuttuğu çakmağı (ateş barut ve bizz) abla yaa nasıl oluyorda bu çakmak gazeteyi yakıyor diye yanıma geliyor bende ona gel ablam ben sana anlatayım diyorum . gazeteyi koltuğun üzerine oyuyoum çakmayı yakıyorum bak ablam böyle ateşi yakıp kenarından yakıveriyorsun o zaman alev alıyor gibi anlatıyorum ama pratikte de gösteriyorumSmile bi anda gazete alev alıyor oda da kapalıyız su alamıyoruz bilmiyorum o anda onu düşünüyormuyuz koltuk tutuşuyor halı tutuşuyor artık tutuşmak değil bildiğiniz yüksek yüksek alevler beşikteki kardeşim herşeyde habersiz uyuyorr bi anda perdeler falan alev alıyor ve biz çığlık çığlığa ağlıyoruz ama tabi o aşta ölümü falan pek anlamadığımz için ölmekten değilde anem bizi geberticekSmile korkusuyla birbirimize sarılmışızz o anda benim aklıma cam dan bağırmak geliyor ve öylece bizi kurtarıyorlar... anlatırken bile alevler gözümün önünde bide kardeşimin o hınzır halinden eser yok hep senin yüzünden bide abla olucan der ibi gözüme gözüme bakışı hala gitmiyorSmile)neyseki bize zarar gelmeden kurtulmuştuk .. tabi evde eşya değişikliğine gidilmiştiSmile)

...!
04-18-2008 08:25 AM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
senınde benden aşagı kalır yanın yokmuş sevdaSmile bu arada bu konuyu okuyup okuyup beleş gecınen dger sıte sakınlerı bence hemen başınıza gelmış kazları yazmaya başlayın yoksa en yakın zamanda baısınıza kaza gelecek Smile) konu açmak beleş mı sanıyonuz kıra ödüyoruz kardeşim admın konu başı euro üzerinden para topluyoSmile)) bakın tüm hayatımı anlatır sızınkını zehır edertım en az 10 yıl yaşlanırsınız çabuk çemkirin bişeyler bari sermayeyı kurtaralım Smile)

04-18-2008 08:41 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
evet adminle moderatör lerflok dan aldığımız parayı bölüşüp afiyetle yiyyoruzzSmile)

...!
04-18-2008 08:46 AM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kioffff flok ya yazıyı okurken bilee nefesim daraldı... derin derinn nefes almaya çalışıyorum sanki şimdi birimi nefesimi esecekmiş gibi.. geçmiş olsun senin ki öyle bi kaza değil bildiğin hayatına mal olabilecek ihmal mişş..bu arada malzemelerini de unutmamışsın O ANDA bileSmile)

malzemeyı bırakmayı düşünmek kımın aklına gelır kı o can havli ile bıçak çalınmış kurban misali aklıma mı geldi yine kuçuk bır hıkaye.

ilk dalışını soguk bır kış gunune denk gelen bır çocuk ile dalışa gırmeden önce brifing veriyordum " su çok soguk suya gırdıgın anda bırden çok üşüyeceksin hissetmemek için küfür et" dedim bu benım buldugum bır teknık belkı akıllı dalgıçlar la fontaneden masalları söylüyor olabılır ( amaç dudakları hareket ettırıp üşümelerini engellemek) neyse suya atladık bır kısa dalış sonunda baktım cocukda tık yok ne küfür nede başka bır ses duydum içimden helal olsun bu sogukta bıle çık ı cıkmadı dedım . dalış bıttı sordum su nasıldı soguk mu dıye ve küfür ettınmı diye cevap:
abı ben atlarken küfür edecegımı bılıyordum da suya girdigim anda şok a gırdım küfür edecegımı unuttum Smile))

04-18-2008 08:49 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
bişey daha var anlatsam mı acaba...aman anlatayım yine başrollerde erkek kardeşim ve benn..Babanemmlerdeyiz ahşah iki katlı eski bir ev ben 10 yaşındayım erkek kardeşim yine bende 2 yaş küçükSmile biz onunla şakalaşıyoruz yine bir kahvaltı sabahı mevsimlerden de kış sanırım çünkü çay oturma odasında küçük tüp ün üstünde yer sofrasındayız.. kardeşimle bi konu üzerinde tartışıyoruz konuyu hatırlamıyorum ve ben onun peşindeyim o da sofranın etrafında dönüyor ablamda durun susun oturun derken kardeşimin ayağı bi yere takılıyor ve çaydanlığın üstüne düşüyor çaydalık devriliyor koluna garibim çekene kadar yanan ateşe düşüyor koluu hala içim cızz eder... mahallenin ileri gelen cahilleri çocuğun koluna ne sürdülerse (diş macunu olabilir) en kısa zamada babam onu hastaneye yetiştirsede... eve gelene kadar mahllemizin ileri gelen cahilleri geri döüşü olmayan bi tedavi şekliyle ömür boyu iz bıraktılor çocuğun kolunda... ergenlikten sonra estetik olabileceğini söylemişti dr lar.. Zaten kardeşim ergenlik dönemini atlatana kadar kısa kollu hiç bişey giymedi. ergnliği geçene kadar da bu sorunu atlatmıştı.. şimdide ablamın hatırası bu bana diyep elletmiyor Sad

...!
04-18-2008 08:55 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
Ya bırak dalmayı yüzmeyi bile korkudan öğrenemeyen benim ilk aklıma nefesim kesildiği anda üstümdeki ağırlığı atar dışarı öyle çıkardım diye geldi yazını ilk okuduğumda ama sen benim suyla ilgili dediklerimi dikkate alma bu yüzmeyi bile beceremiyor de geçççSmile bu arada sen çocuğa küfür etmeyi tembihlemkten önce başka şeylerde tembihlemk gerekiyormuş.. buda boş tüple dalmamak gibi bi deneyim olmuştur sana sanırımSmile

...!
04-18-2008 09:04 AM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
yüzmeyi bilmiyon da çimmeyi de mi bilmiyon sende çimersin anadoluda yüzmek:çimmek denir..çocuga boş tüple dalmamayı ögretmedım işin kotu tarafı bana boş tüpü veren kereste o de aynı kişiydiSmile) intikam alıyo kerata. yok be deneyım falan hıkaye yıne olsa sırf denemek amaçlı yıne gırerdım keşke orda olsam da hiç tüp vermesınler razıyım benımkı bıraz fazla bır alışkanlık olmuştu hatta 3-5 gun suya gırmeyınce arkadaşlarım bunun solungaçları kurumuş suya atın derdı Smile) üst üste koyunca yılın hiç bir gunu dalış yapmadıgım olmamıştır sanırım özellıkle yılbaşı geceleri dalmaya gıderdım kış 31 aralık tarıhı size ne hatırlatır yılbaşı eglence degılmı bana mutlaka dalışa gıtmem gerektıgını hatırlatır ugur getırır dıye Smile)butun yıl su da olalım dıye:)su sıcaklıgını bır hayal edın bakalım şubat ayında suda olmak ne demek düşünün onu da şöyle izah edeyım +5 derecede gırdıgımı hatırlarım normal su 0 dercede donar tuzlu olanını bılmıyom bende ama +5 dalış için gerçekten çok soguk bır su o zman bıle küfür de etsem gırmemezlık yapmazdım . benımkı çelebi işi degildi tutku olmuştu kız arkadaşıma şunu söyledıgımı hatırlıyorum sıralama yapmak zorunda kalırsam 1-dalış(işim)2- ailem3- sen.... o da senın dalışların bızım ilişkimizi renklendırmeden önce diye başlayan cumleler kuarrdı.. sonuç o şimdi askerSmile)

04-18-2008 09:44 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
Enteresan adam flokSmile bu kadar dalmayı yani suyu sevmen diyalizden sonramı başladı yoksa öncedende varmıydıSmile hani ya istediğmiz kadar su içemiyoruz ya içemiyorum ama içine giriyorum mantığıylamı başladı bu alışkanlık diyede merak ettimSmile9 bu arada ee be adamm ocak ayıhda suda ne işin var senin sıcacık evinde oturmak varkenn "ohhh yan gl yat osmann misali" buz gibi suda dı dı dı dıd ııııııı diye titremek olur muuSmile) ama sen flok sun bi değişik bi enteresan adamsın dimiSmile)) kız arkadaşın ile ilgili diyaloğa gelince kim olsa üçüncü sırayı kabul etmezdiii hadi birincil sırada olmak zordur da ikincilği verseydin kıza da bari şimdi asker olmayıverseydiSmile))

...!
04-18-2008 07:44 PM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kiEnteresan adam flokSmile bu kadar dalmayı yani suyu sevmen diyalizden sonramı  başladı yoksa öncedende varmıydıSmile hani ya istediğmiz kadar su içemiyoruz ya içemiyorum ama içine giriyorum mantığıylamı başladı bu alışkanlık diyede merak ettimSmile9 bu arada ee be adamm ocak ayıhda suda ne işin var senin sıcacık evinde oturmak  varkenn "ohhh yan gl yat osmann misali" buz gibi suda dı dı dı dıd ııııııı diye titremek olur muuSmile) ama sen flok sun bi değişik bi enteresan adamsın dimiSmile)) kız arkadaşın ile ilgili diyaloğa gelince kim olsa üçüncü sırayı kabul etmezdiii hadi birincil sırada olmak zordur da ikincilği verseydin kıza da bari şimdi asker olmayıverseydiSmile))

yok şu dalgıç milleti hep aynı hepsi hafif eserli soguktan basınçtan mı nedırSmile dalış hastalıktan önce vardı hastalıktan dolayı bırakmak zorunda kaldım onun nedenı de kolumuzdakı fistül fistülü kaybetme korkusundan dalışlar yasaklandı. sıcak evim oldugunu suya atladıgım an hatırlıyorum sadece bırde geri donerken yol boyu dı dı dı dı derken hatırlıyorum Smile valla kıza gelince o şimdi asker derken evli manasında söyledım hoş artık hepsi evli Smile) bizde evlilik racona ters Smile) bu arada benım kadar evlılık karsıtı bırıde yoktur dunyada ( bu yazıya da bır suru atlayan olacak yok mutlu yuva sıcak soba çocuklar saadet temız çorap yaşlanınca sana bakacak bırıbıınıze destek olursunuz) idda edıyorum evlenmek KENDİ HAYATININ PATRONU İKEN BAŞİNA BIRDE MUDUR KOYMAK DEMEKTIR. hatta başka b ır laf daha var onu yazarsam site de harp çıkar çaktırmadan yazayım bakalım anlayan çıkacakmı

( evlenmek bakkalda pastörize sür varken ...................................) yenı konu belli oldu galıba ınanıyorum hepnıızle başederım bu konuda.. KALIN SAĞLICAKLA

04-19-2008 06:59 AM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
[quote=flok]
[
yok şu dalgıç milleti hep aynı hepsi hafif eserli soguktan basınçtan  mı nedırSmile dalış hastalıktan önce vardı hastalıktan dolayı bırakmak zorunda kaldım onun nedenı de kolumuzdakı fistül fistülü kaybetme korkusundan dalışlar yasaklandı. sıcak evim oldugunu suya atladıgım an hatırlıyorum sadece  bırde geri donerken yol boyu dı dı dı dı derken hatırlıyorum Smile valla kıza gelince o şimdi asker derken evli manasında söyledım hoş artık hepsi evli Smile)  bizde evlilik racona ters Smile) bu arada benım kadar evlılık karsıtı bırıde yoktur dunyada ( bu yazıya da bır suru atlayan olacak yok mutlu yuva sıcak soba çocuklar saadet temız çorap yaşlanınca sana bakacak bırıbıınıze destek olursunuz) idda edıyorum evlenmek KENDİ HAYATININ PATRONU İKEN BAŞİNA BIRDE MUDUR KOYMAK DEMEKTIR. hatta başka b ır laf daha var onu yazarsam site de harp çıkar çaktırmadan yazayım bakalım anlayan çıkacakmı          

( evlenmek bakkalda pastörize sür varken ...................................) yenı konu belli oldu galıba ınanıyorum hepnıızle başederım bu konuda.. KALIN SAĞLICAKLA
[/q

Dalgıç isminde bile bi hava var sizdede olsun biraz.. demekki senin ukalalık burdan geliyorSmile sizin eserekli olmanızda gayet normal o kadar şok la sen iyi bile esereklenmemişsin diye düşünyorum yani yazılarından takip ettiğim kadarıylaa.. hiçte dalgıç tanıdığım yoktu benimde dalgıç bi arkadaşım var diyip konusu ve yeri geldiğinde havamı atarımmm hehhhhh Smile))

...!
04-19-2008 09:11 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
ayy deva edicektim yazıma evlilik kousunda bişeyler demeden geçersem çatlarım heraldeSmile) evlilik gerçekten sevdiğin ve seni sevdiğine inandığın kişiyle güzel anlamlı ve yaşanası bi hayat... sadece temiz çorap mı ütülü gömlekk ... derli toplu bi hayat... seni deli gibi seven bi eş daha ne olsunn( evlenmek bakkalda pastörize sür varken ...................................) bide bunu anlamadım bana bi açarsan cümlenin ger kalanını çok sevinicem yaaa Smile)

...!
04-19-2008 09:15 PM
flok Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
sevda demiş kiayy deva edicektim yazıma evlilik kousunda bişeyler demeden geçersem çatlarım heraldeSmile) evlilik gerçekten sevdiğin ve seni sevdiğine inandığın kişiyle güzel anlamlı ve yaşanası bi hayat... sadece temiz çorap mı ütülü gömlekk ... derli toplu bi hayat... seni deli gibi seven bi eş daha ne olsunn( evlenmek bakkalda pastörize sür varken ...................................) bide bunu anlamadım bana bi açarsan cümlenin ger kalanını çok sevinicem yaaa Smile)

ben bu konuya butun herkez atlar diye düşündüm bir lapin sen çıktın evet evlilik sadece ütülü pantalon sıcak çorba ve temiz çoraptan ibarettir çok sevmek sevilmek için evlenmeye gerek yokSmile) hatta bır sürü şey için evlenmeye gerek yok. evlenmek bakkalda pastörize süt var ken evde i... beslemeye benzer( amaç hakaraet değil benzetme yapmak)

04-21-2008 05:42 PM
sevda Çevrimdışı
Aileden

Rep Ver:
sen benim at benzetmme neler demiştin şimdi ben bu benzetmeye ayıp olmuyormu diyim mi heee"efendi efendiii ayıp olmuyormuuu hehhhhh" hatta ben bu cvümleyi anlamasaymışım daha iyiymişşSmile) temiz çorap ütülü gömlek tabiki işin şakası ama bence biraz fazla önyargılısın.. şapkanı önüne alda bi düşün derim ben sanaa .. hadi bakalım iyi düşünmeler sana(hiç düşüneceğini de sanmıyorum ya neyseeeSmile

...!
04-21-2008 08:07 PM
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
Sayfalar (3): 1 2 3 Sonraki »
Mesaj Önizleme 

• Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
  • Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
  • Bu konuya abone ol
Foruma Git:

Bize Ulaşın | gencdiyaliz | En Üste Dön | İçeriğe Dön | Arşiv | RSS Beslemesi

Türkçe Çeviri: MyBB, Kodlayanlar MyBB, © 2002-2010 MyBB Group.
Tema Yapımcısı CaN